Menu

Fordelene med elbil

I Norge hører man ofte om at det er fordelaktig å kjøre en elektrisk bil i stedet for en som bruker drivstoff. I denne artikkelen skal vi gå gjennom alle fordelene man kan dra nytte av gjennom å velge en bil som kjører på strøm. De fleste i dag bruker et eller annet kjøretøy som transportmiddel. Det hele begynte med Ford, og i denne lenken kan man lese mer om bilens historie.

Helt siden bilens opprinnelse har flere og flere benyttet seg av dette kjøretøyet. Dette har igjen ført til noen problemer. Det første vi kan se på er at drivstoff ikke er en uendelig ressurs. Bensin er en ressurs som er veldig begrenset, og på grunn av dette kan det hende at det oppstår store problemer når det plutselig en dag går tomt.

Det andre problemet er at prisen kommer til å fortsette å øke desto mindre drivstoff vi har på kloden som vi kan bruke. Dette er derfor den første fordelen ved å kjøre en elektrisk bil. Den drives nemlig av strøm. Strøm har vi muligheten til å skaffe gjennom metoder som gjør at ressursen er fornybar. Vi kan for eksempel benytte oss av vind og vann til å høste elektrisitet. På grunn av dette kan vi faktisk spare miljøet og dermed også oss selv som art.

Biler som kjører på fossilt drivstoff slipper nemlig ut karbondioksid. Denne gassen kan forårsake store skader på planetens atmosfære og endre klimaet drastisk. Vi mennesker er ikke forberedt på en slik stor forandring, og det kan føre til enorme problemer for oss i fremtiden. På grunn av dette har det oppstått mange bevegelser som har som formål å stanse utslippet. Norge som stat har innført en del fordeler som skal fungere som incentiver for at folk skal velge noe som er mer miljøvennlig. Derfor kan det være lurt å investere i en ny elbil.

Det første man sparer seg er bomavgifter. Dersom man kjører elektrisk bil slipper man å betale dette. Det finnes også fordeler med parkering og reising med ferger. Det kan enten være gratis, eller til halv pris. Man kan også kjøre i kollektivfeltet med en elektrisk bil. Den årlige avgiften for å eie en bil er også noe som man er fritatt fra dersom man eier en elektrisk bil.

Tesla er den bilen som de fleste investerer i nå til dags. Som man kan se, finnes det en drøss med fordeler ved å investere i en slik bil. Dersom man trenger litt ekstra kapital for å investere kan man gjøre det gjennom centum. Her kan man skaffe seg greie vilkår for forbrukslån. Det anbefales derfor på det absolutt sterkeste å kjøpe seg en elektrisk bil.