Menu

Populært å lease bil!

Usikkerhet rundt hvordan neste generasjons kjøretøy vil bli, samt en økt bevissthet rundt valgmuligheter og finansiering gjør at stadig flere velger å lease sin bil. Friheten som er forbundet med å kunne bytte bil gjennom leasing er en av flere gode grunner til at leasing øker i popularitet. Du som leaser bil blir heller ikke sittende med hele risikoen dersom du har gått i fella og kjøpt et kjøretøy som bruktverdien stuper på. Bil er ikke et investeringsobjekt for de fleste – det er en bruksgjenstand. Leasing tar hensyn til nettopp det og gir deg forutsigbare månedsutgifter.

Bil i solnedgang

Det kan være vanskelig å velge en bil som man skal ha over lang tid. Hvem vet hvilken situasjon man er i om 2, 3 eller 10 år. I vår tid trenger man ikke lenger velge. Med leasing har man ofte mulighet til å bytte bil etter behov. Leasing gir også mulighet for mer fleksibilitet når det gjelder kontantstrøm, siden man ikke må betale en stor sum på en gang, men kan dele opp betalingen. Økonomien din blir også mye mer forutsigbar når du vet akkurat hvor mye du må betale hver måned. Man slipper dessuten den frustrerende og kompliserte prosessen å selge sin bil. Da kan du ha penger til overs for andre ting du trenger, for eksempel klær eller interiør, og når du ikke jakter på interiørdesign kan du kjøre rundt i en splitter ny bil.

Leasing av bil kan faktisk lønne seg mot å kjøpe bil. Om leasing eller kjøp av bil er best kommer an på mange faktorer. Særlig hvor lenge du har tenkt å beholde bilen spiller inn. Hvis man binder kapital i bil kan man for eksempel ha mindre å investere i for eksempel fond og aksjemarked. Bil faller i tillegg nesten alltid i verdi. Noe av det viktigste å passe på ved leasing er rentevurdering, forhåndsavtaler om kjørte kilometere samt uavhengig takst av såkalt påkost, noe som betyr unormal slitasje. Det er viktig å være nøye med å lese kontrakten samt undersøke markedet godt da det finnes noen useriøse tilbydere.

BMW i ørken

Økonomisk forutsigbarhet er viktigere for oss enn noensinne, se bare på fallet i boligprisene og hvordan dette påvirket privatøkonomien til så mange. Leasing betyr en fast månedspris som er forutsigbar og lett å budsjettere. Dette vil også bidra til at man ikke trenger å betale en stor sum penger med en gang, men kan fordele bilkostnadene på flere måneder. Dette vil uten tvil gi en lettere hverdag og bedre oversikt over din private økonomi.