Menu

Sommerklar bil

Mange er lykkelige med at vi endelig får muligheten til å feriere utenlands i år. Syden, østen og reiser over dammen ser ut til å kunne gå i boks. Det er hva de fleste ønsker seg, men ikke alle. Norgesferie har for fullt kommet inn i vokabularet igjen, og aldri før har så mange nordmenn feriert i eget land. Så om du har bestemt deg for tre uker land og strand, ja da kan det være smart å ta en titt på bilen. Her skal vi se på flere ting som kan gjøre bilturen litt triveligere.

Voks og polere

Man kan få polert lakken på bilen for noen tusenlapper, eller man kan gjøre det selv. Poenget med voksing og polering er å bevare lakkens farge ved å legge på en hinne av beskyttelse. Dette vil holde skit unna og gi den en look som får de andre til å snu seg. Det er litt som å pynte i terrassen. Her kan man skape en trivelig krok med enkle grep. Bare det å dekorere med noen

utendørstepper kan gi helheten en boost.

Motorrommet

Det man skal sjekke er ting som oljenivå og kvalitet, registerreim og batteriet. Dette er slitedeler, så dette er ting som kan skape mye problemer om man er på tur. Det kan nytte med en motorvask for å få en bedre oversikt. Det kan være lurt å sjekke om det lekker kjølevann ved å la motoren stå på tomgang noen minutter. Om man passer på disse tingene vil man også forlenge bilens levetid.

Sjekk felgene

Felger er ikke bare til pynt. De skal sørge for at bilen ruller sirkulært på dekkene. Men støt kan føre til at felgene svekkes og gjør at de belaster dekkene skjevt. Mange lodder felgene for at de skal fortsette å rulle jevnt, men har felgene veldig mange lodd, da bød man vurdere å skifte til et nyere sett. Ujevnheter kan også være en risiko når man kjører langt og fort.

Smarte løsninger

Skal man på biltur til sommeren, vil man nok både få det varmt og klamt. Det er spådd gode temperaturer over hele kysten, og derfor er det ikke bare solfaktor som hjelper. Akkurat som på terrassen hjelper det med en parasoll. Ting man kan ta med på biltur er:

  • Solbriller med UV-beskyttelse
  • Arbeidshansker
  • Refleksvest
  • Flaskeholder
  • Pute og pledd
  • Håndsprit/munnbind

Nyt sommeren på biltur

Nå er tiden endelig inne for å slappe av. Bilturer kan bli minnerike opplevelser for liten og stor. Derfor bør man huske på å nyte sommeren til sitt fulle potensial. Det handler om å sette seg noen mål. Kjøper man NAF-boka vil man kunne få mange tips om steder å besøke i ferien. Sett av ekstra dager til bare å kose dere når sola skinner. For alternativet kan være å kose seg på terrassen som er pynta med tepper fra Trendcarpet.