Menu

Planlegg en biltur gjennom Europa med oss

Mange drømmer om en skikkelig biltur i ferien. Dette har vi drevet på med helt siden bilenes og veinettverkets oppstandelse. Det er mange forskjellige måter man kan gjøre en slik biltur. Man kan for eksempel få en helt formidabel tur bare ved å kjøre gjennom Norge, eller dra til en plass i Norge, som for eksempel Lofoten, og kjøre rundt der. Det vi derimot skal fokusere på i denne artikkelen er hvordan man kan planlegge en biltur gjennom Europa – nærmere bestemt skal vi ta oss av en del av planleggingen. Det er flere måter å gjøre dette på, men vi fokuserer på en biltur sørover i Vest-Europa.

Dette bør du pakke med deg av klær

Når man skal på en litt lengre biltur, og skal kjøre gjennom store områder, vil man sannsynligvis oppleve det meste av vær – både regn og sol. Heldigvis tar vi utgangspunkt på en biltur om sommeren og kjørende sørover i Vest-Europa. Dette gjør at været vil være ganske forutsigbart fint, men en blazer fra for eksempel na-kd vil være utmerket å ta med seg. Man finner mer enn bare blazer hos den populære nettbutikken, man finner egentlig alt man trenger av klær for bilturen. Na-kd er altså svært gode på både blazer og mye annet.

Det vil nok fort være fristende å spasere seg en tur i fin natur når man har kjørt lenge. Ta derfor med klær som er egnet for å gå i terrenget. Man må også huske på klær som passer for en bytur, og selvsagt for en avslappende formiddag på stranden.

Enkle regnklær kan kanskje også være lurt, som for eksempel en lett regnjakke. Man vil sannsynligvis få minimalt med regn, men dersom man skulle få det vil man ikke angre på en lett og regntett jakke liggende i bagasjerommet.

Hvordan kan kjøreruten se ut?

Det er nær sagt uendelige kjøreruter man kan ta når man skal kjøre gjennom Europa. Her skal vi da komme med et forslag som nesten vil garantere en fin tur, og ikke for mange grensekryssinger.

Ruten vi har lagt her da vil grovt se slik ut:

Begynne turen nord i Tyskland. Kjør da gjennom Tysklands flotte landsbyer ned til den sørvestlige grensen til Frankrike. Kjør deretter gjennom elegante Frankrike med kurs mot den Spanske grensen. I Spania kan man kjøre langs den fantastiske middelhavskysten, og oppleve strand etter strand, i et etter all sannsynlighet nydelig solvær.