Menu

Hva gjør en bil god?

I denne artikkelen skal vi snakke om hva det er som gjør en bil god. Det første vi skal gjøre er å se litt raskt på historien til bilen, altså når den oppstod og hvordan den har utviklet seg til det den er i dag. Vi skal også snakke litt om hvordan en bil egentlig fungerer.

Bilens historie

Tanken bak bilens historie kan bli sporet ganske langt tilbake egentlig. Den første moderne bilen ble derimot utviklet først på 1900-tallet. Vi sier at det var da den ble utviklet, selv om den ble oppfunnet tidligere. Rundt 1903 så ble det første bilselskapet som masseproduserte biler startet, så vi regner med at det var her det offisielt startet. Vi regner med at USA på en måte er det landet hvor bilen faktisk ble oppfunnet, og i dag så har bilen blitt utviklet til noe mye mer effektivt enn den var før.

Hvordan biler fungerer

Det første vi skal se på er motoren, og dette er faktisk den viktigste delen. Det som faktisk driver bilen er det vi kaller drivstoff. Det vi bruker kaller vi enten bensin eller diesel. Måten motoren fungerer på er at drivstoffet blir på en måte antent og luften som blir sugd inn i motoren blir ekspandert og blåst ut til en motor som blant annet styrer hvor fort hjulene snurrer. Dette er kanskje den mest komplekse prosessen, da det er mange rør og ting som skjer. Utenom dette så er det ikke egentlig fullstendig så komplisert. Rattet styrer hjulene, og girene styrer på en måte rotasjon som kretsen til motorens omløp.

Selve måten dette fungerer på kan være enkel å forstå, men husk at detaljene kan bli ganske kompliserte, spesielt med tanke på hvordan bilen skal fungere så effektivt som mulig. Det er mye å tenke på. Bare det å bestemme seg hvordan bilen skal være bygd med tanke på luftmotstand kan være ganske vrient. Selv om vi forstår konseptet så er det mange tester som må bli gjort for å virkelig vite hva slags fasong bilen skal ha.

Du har kanskje også merket at noen biler bruker mer drivstoff enn andre biler, dette har noe å gjøre med kunnskapen og teknologien som blir lagt inn i bilene å gjøre. Derfor er det faktisk mye vitenskap som går inn for å forbedre de bilene vi allerede har i dag.

Hvilken bil vil du velge?

Dersom du skal velge å kjøpe en ny bil så bør du kanskje vurdere å skaffe deg en elbil. Dette er biler som drives med elektrisitet og er generelt sparsomme for miljøet. Siden vi snakker om elektrisitet så kan det også være lurt å skaffe seg en powerbank slik at du har strøm på telefonen dersom du kjører ekstra lange turer med den.