Menu

Biler fra ung alder

Allerede som små barn blir biler viktige i livene våre. Programmer på fjernsyn og radio lærer oss fort viktigheten av en bil. Biler er mer enn fremkomstmidler fra et punkt til et annet. De gir gleder, minner, tid med venner og familie, og så mye mer. Bileventyret starter tidlig for noen og for mange utvikler eventyret seg til en lidenskapelig hobby. De har viktig bilhistorie og noen betyr mer enn andre.

Påvirkninger fra omverdenen

Favoritt barn-tv program som Byggmester Bob lærer oss alt om gravemaskiner og bygging. Biler, lasteplan, gravere, og mange spennende kjøretøy. Hos Byggmax finner du hjelp til egne byggebehov. Hva med en ny garasje for Lynet McQueen? Både jenter og gutter finner forbilder i hva de ser og hører. Postmann Pat i sin røde postbil gjenkjennes raskt og tiltrekker oss til tv-en så fort kjenningsmelodien kommer.

Il Tempo Gigante fra Flåklypa Grand Prix er for mange et stort og kjært minne. Ikke bare for bilens utseende, og lyder, men også de finurlige og oppfinnsomme metoder som ble brukt for dette fremkomstmiddelet. De hjelper hjelper med artig pinnsvin, pingviner, og fantastiske person og stedsnavn! Bilen inspirerer mange fortsatt.

For andre igjen er det kanskje traktoren Gråtass som bringer de gode minnene. Den flotte Ferguson TE20 traktoren som ble populær på midten av nittitallet, og som fortsatt er populær blant store og små.

Videre popularitet

Blant unge og voksne synes det naturlig å nyte gode biler. Enten det er på lerretet, på racerbil baner eller virkelighetens vidunder biler “du bare må ha”. Muskelbilen som ble kjørt av Vin Diesel i den første filmen “The Fast and the Furious” står godt parkert hos sin norske eier i Indre Østfold. Ingen bil filmer som disse, hittil 7 filmer, har vært like populære. De har trukket tusener til lerretet, og skaper fortsatt entusiasme.

Drøm eller muskebil gjør kanskje det vanskelige valget? Vi har alle en favorittbil!