Menu

Minihus på hjul

En av de nyeste trendene innen husbygging og innredning er at mange nå velger seg minihus – både på grunn av pris, mobilitet og ikke minst at det er vanskelig å komme seg inn på det vanlige boligmarkedet. Det vil si at man bestiller seg et spesialdesignet hus som ofte er fra 10-35 kvadratmeter, og mange av dem bestilles som mobile hjem, det vil si på hjul.

 

Mulige alternativer på hjul
Man ser stadig vekk unge entreprenører som velger å bruke gamle kjøretøyer som base for sitt hus, og da snakker vi hovedsakelig om gamle lastebiler og gamle skolebusser. Også gamle campingvogner kan bygges om, sånn bare for å følge trenden og oppdatere vognen på samme tid. Husk å planlegge god i forkant dersom dere vil ha et mobilt hjem – da er det viktig at hyller, skuffer og skap er designet med tanke på mye bevegelse, risting og svinger etc.

Shot of a storage loft in a tiny house during construction

 

Optimal innredning
Det sier seg selv at man med 15-30 kvadratmeter må man bruke plassen ekstremt bra for å kunne nyte livet. Dermed er det en rekke innredningstriks å tenke på: Lagringsplass hvor det er mulig, som for eksempel nede i sitteplasser under trappen opp til alkoven. I tillegg er det viktig å ha praktiske sovesofaer for ekstra soveplasser og ikke minst for mer lagringsplass. Hyller og skuffer utgjør ofte en del av lagringen, og da er det viktig å tenke både på plassen den opptar i seg selv – og ikke minst hvor man plasserer disse. Alt fra veldig smale høyskap for krydder og hermetikk til skuffer under trappetrinn og sitteplasser er løsninger som jevnlig er i bruk.

 

Vi adopterer en asiatisk stil
Minimalisme er sterkt påvirket av det fjerne Østen, og selv i USA, hvor alle får høre at «alt er større», tar nå denne trenden godt tak. Det betyr at flere og flere av oss snur oss bort fra overflodssamfunnet, og omfavner en livsstil som passer bedre med at vi blir stadig flere mennesker på jorden. Det finnes mange gode forslag på både korttids- og langtidsboliger for alt fra studenter til pensjonister som vil se mer av verden. Det er i bunn og grunn liten grunn til ikke å vurdere et minihus dersom man skal inn eller flytte på seg på boligmarkedet.