Menu

Gode sko for bilkjøring

 

Når man skal ut og kjøre bil er det ikke slik at man bare kan sette av gårde i hva som helst slags sko. Å kjøre i for eksempel flip flops eller høye hæler kan faktisk være utrolig farlig, og det er viktig at man bruker sko som faktisk er trygge. Her finnes det mange alternativer, og det er ikke slik at man nødvendigvis er nødt til å gå til innkjøp av et helt eget par med kjøresko.

Det første du bør tenke på er at du velger et par sko med riktig såle. Den bør ikke være for tykk eller for tynn, men det viktigste er at denCloseup of female driver feet on car pedals er tynn nok til at man får en god følelse med pedalene. I tillegg bør den heller ikke være for myk eller fleksibel, men gi godt grep slik at foten ikke glir.

Skoene bør heller ikke veie for mye, det kan gjøre det vanskeligere å flytte foten mellom pedalene. I tillegg bør ankelen også være fri til å bevege seg, samtidig som skoen ikke må være for vid slik at man risikerer å treffe to pedaler samtidig, eller at foten setter seg fast mellom pedalene.

Med alt dette i bakhodet er vanlige treningssko, som for eksempel et par Reebok-sko, perfekte som kjøresko. Denne typen sko gir nok følelse i foten, samtidig som de er både harde og tykke nok til at man lett får overført nok press for både bremsing og akselerasjon. I tillegg er dette sko som er behagelige å ha på over lang tid, slik at man slipper å få slitne føtter ved langkjøring.

Som nevnt tidligere er det viktigste at man holder seg unna sko som faktisk er farlige. Man kan gjøre det så enkelt som at man har et par sko liggende i bilen, slik at man enkelt og raskt kan skifte ut av sko som for eksempel flip flops eller høye hæler. Hæler er spesielt farlige ettersom de enkelt kan sette seg fast i matten under pedalene, og dersom skoene i tillegg har plattformsåler er det ekstra farlig.